Top 5 faktaa saksanpaimenkoirista

ADVERTISEMENT

Joillakin koiraroduilla on vankka ja kestävä ote ihmisten sydämissä, ja siksi ne sijoittuvat jatkuvasti suosituimpien koirarotujen listausten top 10:een. Vahva ja jalo saksanpaimenkoira on yksi näistä kestosuosikeista. Itse asiassa saksanpaimenkoira on ollut viimeisen kymmenen vuoden ajan Yhdysvaltojen suosituin koira numero kaksi, ja se on ollut kymmenen suosituimman koiran joukossa jo vuosikymmeniä. Ja hyvästä syystä. Vuodesta 1899 lähtöisin olevaa rotua (joka tunnetaan saksaksi nimellä Deutsche Schaferhunde) alettiin jalostamaan Saksassa kapteeni Max von Stephanitzin ja muiden kasvattajien toimesta. He käyttivät vain koirista parhaimpia ja kehittivät rodun, joka tunnetaan sen itsevarmuudesta, älykkyydestä, uskollisuudesta ja rohkeudesta. Lisäksi saksanpaimenkoiran tunnusomaisesta ulkonäöstä ei voi erehtyä, teräväkorvaisista korvista ja lihaksikkaasta ruumiinrakenteesta. Jokainen saksanpaimenkoiran omistaja tuntee tämän koiran kanssa jaetun erityisen siteen. Mitä muuta voi odottaa näin uskomattomalta rodulta. He myös kertovat, että seuraavat 5 asiaa saksanpaimenkoirista ovat täysin totta:

1.Saksanpaimenkoirat tarjoavat jatkuvaa seuraa

Totta puhuen saksanpaimenkoirien omistajat eivät ole koskaan yksinäisiä, koska heidän uskolliset lemmikkinsä pysyvät aina heidän vierellään. Vaikka saksanpaimenkoirat toisinaan ovat varautuneita vieraita kohtaan, ne ovat hyvin helliä ja rakastavia perheenjäsenilleen. Niiden kiintymys ja omistautuneisuus ovat rodun hyviä puolia, ja ne kiintyvät erityisesti lapsiin. Tämä tarkoittaa sitä, että saksanpaimenkoirasi viettää mieluummin päivän kanssasi kuin vetäytyisi omiin oloihinsa. Antamalla saksanpaimenkoirallesi mahdollisimman paljon huomiota, tuo se koirasi parhaimmat puolet esiin.

2.Saksanpaimenkoirat suojelevat rakkaitaan

Saksanpaimenkoirat tunnetaan pelottomina ja itsevarmoina. Ne vahtivat omaa reviiriään ja sopivat hyvin vahtikoiriksi tai suojelutehtäviin. Vieraita kohtaan ne ovat varautuneita, joskaan eivät vihamielisiä. Tämä luontainen suojeluvaisto turvaa saksanpaimenkoiran omistajaa. Tosin sen mukana tulee myös tietynlainen vastuu. Sinun tulisi olla sitoutunut koirasi sosiaalisoimiseen ja kouluttamiseen, jotta koirasi osaa toimia vieraiden ja muiden koirien läheisyydessä.

3.Saksanpaimenkoirat ovat hyvin älykkäitä

Jos omistat saksanpaimenkoiran, saattaa sinulla olla vahva epäilys, että koirasi on oikeastaan älykkäämpi kuin sinä. Loppujen lopuksi, onko mitään mitä koirasi ei voisi tehdä? Nämä koirat tunnetaan niiden älykkyydestä ja monet niistä oppivat asioita nopeasti vain muutaman toiston jälkeen. Kaiken lisäksi niillä on legendaarinen halu tehdä yhteistyötä kanssamme, ja monet pitävät tätä piirrettä haluna miellyttää ihmistä. Ei ole siis ihme, että rotu menestyy niin monessa erilaisessa aktiviteetissa ja ovat tottelevaisuuskilpailuiden parhaimmistoa. Koska saksanpaimenkoira on yksi älykkäimmistä roduista, sinun on oltava johdonmukainen, käytettävä positiiviseen vahvistamiseen perustuvia menetelmiä, tarjottava runsaasti henkisesti stimuloivia leluja ja pelattava aivoja haastavia pelejä.

4.Saksanpaimenkoirat tutkivat kaiken nenällään

Tulet löytämään todisteita koirasi erittäin perusteellisesta nuuskimisesta kaikkialta – seinistä, ovista, ikkunoista ja muualta. Kaikilla koirilla on parempi hajuaisti kuin ihmisillä – itse asiassa 10 000–100 000 kertaa parempi, koska niillä on miljoonia hajureseptoreita enemmän. Muihin rotuihin verrattuna saksanpaimenkoiran hajuaisti on kuitenkin huippuluokkaa. Ei ihme, että niistä tulee loistavia poliisi- ja etsintäkoiria. Saksanpaimenkoirat tunnetaan monien muiden töiden ohella pommien ja huumeiden etsinnästä, jäljittämisestä sekä pelastustehtävistä.

5.Saksanpaimenkoirat ovat erittäin aktiivisia

Joten niin olet siis sinäkin. Ajattelitko loikoilla sohvalla? Ei käy! Saksanpaimenkoiran omistajat tietävät, että niin ei tule tapahtumaan, ennen kuin olet ulkoiluttanut koirasi, käynyt puistossa tai järjestänyt jonkinlaista muuta liikuntaa. Tämä rotu viihtyy vain, jos se saa riittävästi säännöllistä aktivointia polttaakseen kaiken ylimääräisen energiansa. Jos et anna saksanpaimenkoirallesi päivittäistä liikuntaa, varo vain. Koirasi purkaa energiansa jotenkin, ja todennäköisesti tavalla, jota et halua.

6.Saksanpaimenkoirat voivat olla yliaggressiivisia, jos niitä ei ole sosiaalistettu

Saksanpaimenkoiran aggressiivisen ja ylisuojelevan käytöksen välttämiseksi tulisi niitä sosiaalistaa jo varhaisessa iässä. Ihanteellista on, että saksanpaimenkoirat ovat mukana perheen arjessa ja niille opetetaan kodin säännöt sekä ne tutustutetaan talon muihin lemmikkeihin ja naapureihin.

7.Saksanpaimenkoirat voivat elää jopa yli 13-vuotiaiksi oikealla hoidolla

Yleisesti saksanpaimenkoirien elinikä on noin 9–13 vuotta. Kuitenkin pisimpään elänyt saksanpaimenkoira oli 18-vuotias. Saksanpaimenkoiran terveydestä voidaan pitää huolta monin tavoin, kuten säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, painon tarkkailulla, laadukkaalla ruoalla, koiran lisäravinteilla, liikunnalla ja hyvällä suuhygienialla.

8.Saksanpaimenkoiran puruvoima on yksi voimakkaimmista.

Saksanpaimenkoiran puruvoimalla on yli 1060 newtonin, eli 108 Kgf:n tai Kg:n voima. Toisin sanottuna tämän koiran puruvoima on enemmän kuin sen oma, todellinen paino, joka on yleensä noin 40 kiloa. Saksanpaimenkoiran purema voi olla raju ja aiheuttaa vammoja, jotka vaativat lääkärinhoitoa tai jopa leikkausta.

9.Saksanpaimenkoirat voivat liittyä armeijaan laskuvarjolla

Toisen maailmansodan aikaan armeija koulutti saksanpaimenkoiria laskuvarjohyppäämään lentokoneesta – koirat toimivat panssarintorjunta-aseina, viestinviejinä, jäljittäjinä, räjähteiden havaitsemisessa, partioinnissa sekä etsintä- ja pelastustehtävissä.

10.Saksanpaimenkoirilla on laaja kirjo erilaisia värityksiä

Perinteisen ruskean ja mustan värin lisäksi, rodulla on paljon erilaisia värityksiä, kuten harmaa, punainen ja musta, musta ja hopea sekä musta ja tan. Maksanvärinen saksanpaimenkoira on rodun harvinaisin väritys.

11.Saksanpaimenkoiria on viittä eri lajiketta

Siitä lähtien kun saksanpaimenkoiria alettiin kasvattaa Saksassa vuonna 1899, rodun viideksi lajikkeeksi on muodostunut: satulakarvainen saksanpaimenkoira, musta saksanpaimenkoira, soopelisaksanpaimenkoira, pandasaksanpaimenkoira ja valkoinen saksanpaimenkoira.

12.Saksanpaimenkoiran keskihinta on 800 dollaria

Saksanpaimenkoiran ostaminen voi olla melko kallista. Yhdysvalloissa hinta vaihtelee 500 ja 1500 dollarin välillä. Keskimääräinen hinta on noin 800 dollaria, ja yksi merkittävimmistä syistä, miksi hinta on niin korkea, on se, että saksanpaimenkoiran pentujen kasvattaminen ei ole halpaa.

13.Saksanpaimenkoirat voivat juosta nopeasti

Parhaimmillaan saksanpaimenkoirat voivat juosta lähes 50 kilometriä tunnissa. Vaikka ne eivät olekaan nopeimpia juoksijoita, se on silti niiden painoon nähden erittäin vaikuttava vauhti. Tätä silmällä pitäen nopein koirarotu on englanninvinttikoira, joka voi juosta jopa 72 kilometriä tunnissa. Samaan aikaan Usain Bolt, maailman nopein ihminen, voi juosta parhaimmillaan 43 kilometriä tunnissa.

14.Saksanpaimenkoirat voivat olla aggressiivisia tai passiivisia ympäristöstä riippuen

Mitä tulee aggressiivisuuteen, saksanpaimenkoirat ovat yksi pahimmista roduista sen suhteen. Ne eivät pidä ventovieraista, mikä tekee niistä hyviä vahtikoiria. Kuitenkin saksanpaimenkoirat, joita ei ole koulutettu vahtikoiriksi, sopeutuvat hyvin toimimiseen lasten kanssa.

15.Saksanpaimenkoirat voivat oppia uusia asioita vain 5 toistolla

Saksanpaimenkoirat ovat helppoja kouluttaa. Niiden kouluttaminen voi kuitenkin olla vaikeaa, mikäli niitä koulutetaan väärällä tavalla. Vaikka aikuisen saksanpaimenkoiran kouluttaminen on nopeampaa kuin nuorempien, on paras ikä saksanpaimenkoiran, tai minkä tahansa koiran, kouluttamiseen ”mahdollisimman pian”.

Leave a Comment