Kuinka tunnistaa krooninen valehtelija

ADVERTISEMENT

Tilastojen mukaan melkein kaikki meistä tuntevat henkilön, joka valehtelee usein. He eivät tiedä tekevänsä tätä, koska se ei ole yleisesti hyväksyttyä, mutta he ovat kehittäneet valehtelun taidon harjoittelemalla. Sisäisesti he ymmärtävät, että valehtelu voi olla voimavara, yhtä arvokas kuin mikään muu, kunhan se ei satuta ketään ja niin kauan kuin kukaan ei saa siitä selvää.

Ehkä he eivät voi pettää sinua enää, koska olet tuntenut heidät niin kauan, mutta he ovat pettäneet muita ihmisiä, joita he tuntevat tai tapaavat harvemmin. He tietävät, että mitä vähemmän yksityiskohtia he jakavat, sitä parempi. He osaavat piilottaa kasvonsa, jotta ne eivät paljasta niitä. Ja he tietävät, että epäselvyys on heidän paras ystävänsä.

Näyttää siltä, ​​että ihmiset, jotka sekoittavat todellisuuden fantasiaan, hämärtävät rajoja omassa mielessään. He ovat tottuneet kohtelemaan molempia asioita samalla tavalla, koska ne molemmat ovat olemassa heidän elämässään.

Valkoisista valheista pakonomaisiin valheisiin
Varhaisesta iästä lähtien meille on opetettu, että jos valehtelemme, nenämme kasvaa kuin Pinokkion ja että on kauhea synti olla kertomatta totuutta. Ei ole harvinaista, että kasvaessamme omaksumme ajatuksen, että valkoinen valhe “ei satuta ketään”, kunnes alamme vähitellen muuttaa todellisuuden määritelmäämme.

Jotkut ihmiset ylittävät sen, mitä pidämme normaalina, ja heistä tulee patologisia valehtelijoita. Ja sitten tulevat kysymykset: tekevätkö he sen tarkoituksella? Ovatko he tietoisia siitä? Ovatko he tietoisia vahingosta, jota he aiheuttavat muille? Valitettavasti vastaus on, että useimmiten eivät. Ja mikä pahinta, jos yrität auttaa heitä, he jättävät sinut huomiotta ja kertovat vielä suuremman valheen.

pinokkios
Patologiset valheet: Hollywoodista tosielämään
Ei ole paljon tieteellisiä tutkimuksia siitä, miksi ihmisistä tulee patologisia valehtelijoita. Mutta on paljon esityksiä, jotka kuvaavat patologisia valehtelijoita suurella näytöllä. Esimerkiksi Taksikuljettaja -elokuvassa Robert de Niro esittää nuorta taksinkuljettajaa, joka kirjoittaa kirjeitä vanhemmilleen ja kertoo heille, että hän työskentelee hallitukselle salaisessa projektissa ja on kihloissa tytön kanssa.

Tosi tarina patologisesta valehtelijasta koskee Tania Headiä (jonka oikea nimi on Alicia Esteve Head), Barcelonassa syntynyttä naista, joka väitti olleensa World Trade Centerin 78. kerroksessa 11.9.2001 terrori-iskun tapahtuessa. paikka tapahtui.

Hän näytti hyökkäyksessä saamansa väitetyt vammat ja jopa kertoi tapahtumista täsmällisesti. 2007 New York Times paljasti, että hän oli huijari, ja myöhemmin espanjalainen Channel Four julkaisi hänestä dokumentin nimeltä “11-S, me lo keksin todo” (suomeksi: “Yhdestoista syyskuuta minä keksin kaiken”) . Siitä huolimatta ei ollut mahdollista määrittää, mikä motivoi häntä valehtelemaan. Jotkut sanovat, että hän halusi olla kuuluisa, toisten mielestä Vale ei ollut kovin kaukana totuudesta.

Kuinka tunnistaa patologinen valehtelija
Valtakankaalla lähetettyjen tai median paljastamien tarinoiden lisäksi saatat kohdata patologisen valehtelijan tietämättäsi. Mistä tiedät, jos joku selvästi valehtelee sinulle? Se voi olla aluksi vaikeaa, ja saatat tarvita outoja yksityiskohtia, jotka eivät vastaa tarinan muuta osaa, jotta et usko, mitä he sanovat.

On tärkeää tietää, että patologisilla valehtelijoilla ei ole valtaa sanoihinsa, eikä heillä ole aavistustakaan valehtelunsa seurauksista. Heidän valheensa ovat yleisiä, suhteettomia, sitkeitä ja monet niistä ovat spontaaneja eivätkä täysin harkittuja.

Esimerkiksi patologiset valehtelijat muuttavat jatkuvasti tarinaansa. He peruvat jotain, mitä he ovat sanoneet aiemmin, tai liioittelevat tarinoitaan (kuten taksinkuljettajan ja CIA-agentin tapauksessa). Heillä on myös luultavasti suurempi versio menneistä tapahtumista kuin sinulla. He elävät rinnakkaistodellisuudessa eivätkä pysty reagoimaan ristiriitaisiin tietoihin, joten he syyttävät muistiongelmista.

aivotyöntekijöitä
Miksi meidän pitäisi varoa patologisia valehtelijoita? Koska he eivät voi vaikuttaa siihen, mitä he sanovat. Heillä voi olla ongelmia tai poikkeavuuksia aivoissaan tai keskushermostossaan. Tämä ei ole tekosyy valehtelemiseen, se on vain asia, joka on oltava tietoinen, kun kohtaat mielikuvituksellisen tai epätarkan tarinan.

Meidän on varottava erityisesti valehtelijoita, jotka eivät ajattele ihmisiä, joille he valehtelevat, joiden mielestä se on vain tapa saada haluamansa, jotka haluavat valehdella. Nämä ihmiset ovat vaarallisempia kuin patologiset valehtelijat. Miksi? Koska he ovat pltäysin tietoisia siitä, mitä he sanovat. Heidän valheensa hyödyttävät heitä; ne auttavat heitä nousemaan ylös ja kävelemään muiden yli.

Valheet eivät ole koskaan hyviä missään tilanteessa. Patologiset valehtelijat eivät saa häiriötään anteeksi, mutta he ansaitsevat avun. Kannusta heitä ottamaan yhteyttä ammattilaiseen ja noudattamaan asianmukaista hoitoa.

Leave a Comment