9 parasta pienikokoista koirarotua pieneen tilaan

ADVERTISEMENT

Pienet koirarodut on jalostettu niiden kompaktin, hallittavissa olevan koon vuoksi. Joissakin tapauksissa niiden pienikokoisuus on ollut hyödyksi työ- tai metsästystehtävissä, sillä ne ovat päässeet pieniin tiloihin, joihin niiden omistajat (ja suuremmat koirat) eivät ole päässeet. Toisissa tapauksissa niistä on yksinkertaisesti haluttu sylikoiria ja kaikin puolin herttaisia pieniä kumppaneita. Pieniä koiria on yleensä helppo kuljettaa, ja niiden ruoka- ja lääkekustannukset ovat yleensä pienemmät kuin suurten rotujen. Lisäksi monet pienet koirarodut sopivat hyvin koteihin, joissa on vain vähän tilaa.

Tässä on 9 parasta pientä koiraa, joita voi pitää lemmikkinä.

Yorkshiren terrieri

Monet Yorkshiren terrierit istuvat mielellään omistajansa sylissä, ja ne tykkäävät myös olla kannettavina. Ne eivät kuitenkaan ole arkoja koiria. Yorkit kompensoivat pienen kokonsa valtavilla persoonallisuuksillaan. Ne voivat olla erinomaisia vahtikoiria, jotka ilmoittavat äänekkäästi kaikesta liikkeestä talossa. Silti ne ovat ennen kaikkea herttaisia seuralaisia, eivätkä ne tarvitse paljon tilaa saadakseen riittävästi liikuntaa.

Mäyräkoira

Mäyräkoiralla on monia lempinimiä: mäyris, makkarakoira, hot dog ja monia muita. Nämä nimet liittyvät tietenkin lähinnä rodun erityiseen ulkonäköön. Mäyräkoiria on saatavana vakio- tai minikokoisena, joista jälkimmäinen on ihanteellinen pienten koirien ystäville. Ne ovat suloisia ja kiintyvät helposti perheeseensä, mutta voivat olla varovaisia vieraita kohtaan.

Villakoira

Villakoiria on kolmea eri kokoa: toy-, kääpiö- ja isovillakoira. Isovillakoira on melko suuri, kun taas kääpiö- ja toyvillakoirat kuuluvat pienikokoisten koirien luokkaan. Pienemmät villakoirat tunnetaan pitkäikäisyydestään, älykkyydestään ja tunnusomaisesta kiharasta turkistaan. Ne voivat olla rakastavia kumppaneita, mutta tarvitsevat toimintaa viihdyttääkseen itseään. Onneksi pienemmät villakoirat eivät tarvitse niin paljon tilaa saadakseen energiansa purettua.

Shih Tzu

Shih Tzu on periaatteessa sylikoirien malliesimerkki, mikä ei ole mikään yllätys, sillä rotu on syntynyt puhtaasti seurakoiraksi. Näillä koirilla on pitkä, silkkinen karva, mutta monet omistajat leikkaavat turkin lyhyeksi huollon helpottamiseksi. Ne ovat yleensä melko sitkeitä, ja niillä on valpas, itsevarma luonne.

Kääpiösnautseri

Kääpiösnautseri on reipas pieni koira, jolla on ystävällinen, mutta kova luonne. Tämän terrierin tunnistaa helposti tyypillisestä partaisesta leikkauksesta, ja sillä on vahva uskollisuuden ja suojelunhalun tunne perhettään kohtaan. Se tunnetaan myös äänekkäänä rotuna, ja se tarvitsee vankan koulutuspohjan. Päivittäisillä kävelylenkeillä ja leikeillä se sopii kuitenkin pieneen kotiin.

Chihuahua

Chihuahuat ovat maailman pienimpiä koiria, ja niitä kuljetetaan usein kantokopissa, mutta niillä on valtavat persoonallisuudet. Vaikka chihuahuat ovat rakastettavia ja uskollisia, ne ovat myös aktiivisia ja röyhkeitä, ja niillä on suuri “kova koira”-asenne. Monet niistä ovat vankasti kiintyneitä suosikkiihmisiinsä, mutta ovat varovaisia kaikkia muita kohtaan. Hyvä uutinen on, että niiden pienen koon ansiosta ne eivät tarvitse paljon tilaa leikkiä ja purkaa energiaansa.

Mopsi

Nämä pyöreät pikkukoirat ovat iloisia sieluja. Mopsit olivat aikoinaan kuninkaallisten lemmikkejä ja tiibetiläisten munkkien seuralaisia. Ne ovat hellyttäviä ja rauhallisia, ja ne sopivat moniin erilaisiin elämäntilanteisiin, myös pieniin koteihin. Niillä on kuitenkin taipumusta hengitys- ja silmäongelmiin, joten säännölliset terveystarkastukset ovat välttämättömiä.

Pomeranian

Pomeranianit näyttävät pitkän, pörröisen turkkinsa ansiosta pehmoeläimen ja pienen leijonan risteytykseltä. Ne ovat yleensä valppaita ja toisinaan komentelevia koiria, jotka ovat kuitenkin erittäin uskollisia rakkailleen. Ne tarvitsevat johdonmukaista koulutusta ja rajoja, jotta niiden voimakastahtoinen mieli pysyy kurissa. Pienen kokonsa vuoksi niiden liikuntatarpeisiin pitäisi riittää pari päivittäistä kävelyä ja leikkiä.

Bostoninterrieri

Bostoninterrieri on iloinen, lojaali ja tasapainoinen koira. Rotu sai alkunsa englantilaisen bulldoggin ja valkoisen englantilaisen terrierin risteytyksestä, ja se nimettiin sen kaupungin mukaan, jossa se luotiin. Bostoninterrierit ovat yleensä leikkisiä, mutta ne rakastavat myös viettää aikaa omistajansa sylissä. Ne sopeutuvat yleensä hyvin kerrostaloasumiseen.

Leave a Comment