9 hedelmää ja vihannesta, joita koirat voivat syödä

ADVERTISEMENT

Haluatko antaa koirallesi terveellisiä kasvis- tai hedelmäherkkuja, mutta et ole varma ovatko ne turvallisia koirallesi? Välttääksemme sinun hämmennystäsi ja koirasi kipuilua, listasimme 9 kasvista ja hedelmää, joita koirat voivat syödä.

Muista, että vaikka näitä hedelmiä ja vihanneksia voi syöttää, on aina tärkeää tarkkailla, miten koira voi uutta ruokaa kokeillessa. Tämä pätee erityisesti pentujen kohdalla, sillä niiden vatsa ja kasvava keho ovat usein erityisen herkkiä. On aina tärkeää pysyä kohtuuden rajoissa, kun annat koiralle hedelmiä tai vihanneksia.

Tässä ovat 9 erilaista kasvista ja hedelmää, joita on turvallista antaa koiralle:

Omenat

Omenat ovat erinomainen A- ja C-vitamiinien sekä kuitujen lähde koirallesi. Niissä on vähän proteiinia ja rasvaa, joten ne ovat täydellinen välipala seniori-ikäisille koirille. Muista vain poistaa siemenet ja siemenkota ensin. Lämpimällä säällä voit kokeilla niitä pakastettuina herkkuina. Voit myös löytää omenanmakuisia koiranherkkuja.

Banaanit

Kohtuudella annettuna banaani on erinomainen vähäkalorinen herkku koiralle. Niissä on runsaasti kaliumia, vitamiineja, biotiinia, kuitua ja kuparia. Niiden kolesteroli- ja natriumpitoisuus on alhainen, mutta niiden korkean sokeripitoisuuden vuoksi banaaneja tulisi antaa herkkuina, eikä osana koiran pääravintoa.

Mustikat

Mustikat ovat runsaasti antioksidantteja sisältävää superruokaa, joka ehkäisee soluvaurioita niin ihmisillä kuin koirilla. Ne ovat myös täynnä kuitua ja fytokemikaaleja. Opetatko koiraasi nappaamaan herkkuja suoraan ilmasta? Kokeile mustikoita vaihtoehtona kaupasta ostetuille herkuille.

Cantaloupe

Cantaloupe on täynnä ravintoaineita, se on vähäkalorinen ja erinomainen veden sekä kuidun lähde. Se sisältää kuitenkin runsaasti sokeria, joten sitä tulisi antaa kohtuudella erityisesti ylipainoisille tai diabetesta sairastaville koirille.

Karpalot

Sekä tuoreita että kuivattuja karpaloita on turvallista syöttää koiralle pieninä määrinä. Se, pitääkö koirasi tästä hapokkaasta herkusta, on toinen kysymys. Joka tapauksessa kohtuus on tärkeää, kun annat koiralle karpaloita, kuten minkä tahansa herkun kanssa, liian suuri annos voi aiheuttaa vatsavaivoja.

Kurkut

Kurkut ovat erityisen hyviä ylipainoisille koirille, sillä niissä on vain vähän hiilihydraatteja, rasvoja ja öljyjä, ja ne voivat jopa lisätä energiatasoja. Kurkussa on runsaasti K-, C- ja B1-vitamiinia sekä kaliumia, kuparia, magnesiumia ja biotiinia.

Mango

Tämä makea kesäinen herkku sisältää neljää eri vitamiinia: A-, B6-, C- ja E-vitamiinia. Niissä on myös kaliumia sekä beeta- ja alfakaroteenia. Kuten useimpien hedelmien kohdalla, muista vain ensin poistaa kova kivi, sillä se sisältää pieniä määriä syanidia ja voi aiheuttaa tukehtumisvaaran. Mangossa on runsaasti sokeria, joten sitä tulisi antaa vain satunnaisena herkkuna.

Appelsiinit

Eläinlääkärien mukaan appelsiinit sopivat annettavaksi koirille, mutta ne eivät välttämättä pidä voimakkaasti tuoksuvasta sitrushedelmästä. Appelsiinit ovat loistava C-vitamiinin, kaliumin ja kuitujen lähde, ja pieninä määrinä appelsiinin mehukas hedelmäliha voi olla koirallesi maukas herkku. Eläinlääkärit suosittelevat kuorimaan appelsiinit ja tarjoamaan koiralle vain hedelmälihaa, josta on poistettu mahdolliset siemenet. Appelsiinin kuori ei ole hyväksi koirien ruoansulatukselle ja kuoresta irtoavat öljyt saattavat saada koiran kirjaimellisesti nostamaan herkkää nenäänsä.

Persikat

Pienet määrät, paloiksi leikattuina tuoretta tai pakastettuja persikoita ovat hyvä kuidun ja A-vitamiinin lähde, ja ne voivat jopa auttaa torjumaan tulehduksia, mutta aivan kuten kirsikoissa, niiden kivi sisältää syanidia. Kunhan leikkaat kiven ensin kokonaisuudessaan pois, tuoreet persikat ovat loistava kesäherkku. Kannattaa kuitenkin jättää säilykepersikat väliin, sillä ne sisältävät yleensä runsaasti sokerisiirappia.

Leave a Comment