6 koirarotua, jotka eivät irtoa

ADVERTISEMENT

Vähän vuodattavat koirat ovat täydellisiä wannabe-koiranomistajille, jotka kärsivät allergioista tai haluavat välttää koiran turkin peittämää sohvaa! Lue lisää löytääksesi täydellisen koiranpentusi.

Jos olet joskus kärsinyt lemmikkieläinten allergioista, vähäkarvainen koira on todennäköisesti unelmiesi koirarotujen listan kärjessä.

Useimmat allergikot eivät itse asiassa ole allergisia koiran karvoille, vaan jollekin, jota kutsutaan hilseeksi. Hilse on mikroskooppisen pieniä ihohiukkasia, jotka voivat ärsyttää silmiä ja nenää. Kaikki koirat tuottavat sitä, mutta vähän karvaiset koirat tuottavat sitä paljon vähemmän.

Tutustutaanpa muutamiin parhaimpiin vähäkarvaisiin karvankasvattajiin.

Jos siis etsit vähäkarvaista koirarotua, koska olet allerginen tai koska et nauti siitä, että koirankarvat peittävät sohvan, mutta rakastat silti koiria, tässä on luettelo, johon voit tutustua, ja kuka tietää, saatat löytää tulevan parhaan ystäväsi.

Bichon Frise

Bichon on ystävällinen, hellä pieni koira, joka on loistava lisä perheeseen. Näitä söpöjä pentuja, joilla on tunnusomainen valkoinen turkki ja musta kuono, pidetään suhteellisen hypoallergeenisina. Yksikerroksisen turkkinsa ansiosta ne irtoavat vain vähän, mutta omistajat huomioivat, että bichonit tarvitsevat säännöllistä hoitoa, jotta ne eivät mattoudu.

Villakoira

Villakoirilla on ansaittu maine vähän irtoavina koirina. Näillä superälykkäillä ja eloisilla pennuilla on yksi ainoa karvapeite, joka on kiharaa, olipa kyseessä sitten lelu-, mini- tai standardikokoinen koira, ja vaikka ei olekaan olemassa koiraa, joka ei pudota yhtään karvaa (aivan kuten me ihmisetkin), on epätodennäköistä, että löydät karvapatoja ympäri kotiasi.

Portugalin vesikoira

Jalo portugalilainen vesikoira on keskikokoinen koirarotu, joka on vähäkarvainen. Tämä pentu tuli tunnetuksi, kun Barack Obama otti portugalilaisen vesikoiransa asumaan Valkoiseen taloon, ja sitä pidetään hypoallergeenisena ja vähän vuodattavana. Ne voi kylvettää joka viikko, jotta ne pysyvät raikkaina ja tuoksuvina.

Schnautser

Valitsitpa sitten kääpiö-, keskikokoisen tai jättiläissnautserin, tämä rakastettava rotu vuodattaa ja kuolaa vähän ja sitä pidetään hypoallergeenisena. Kuten monet luettelon koirista, ne vaativat 4-6 viikoittaista hoitokertaa sekä säännöllistä harjausta.

Shih Tzu

Shih tzut ovat tunnettuja siitä, että ne koristavat Cruftsin näyttämöä taidokkaalla pitkällä karvoituksellaan, joten saattaa olla yllätys kuulla, että tämä tunnetusti karvainen rotu on itse asiassa vähän vuodattava. Niitä pidetään hypoallergeenisina, ja monet väittävät, että ne pudottavat karvojaan vain harjattaessa (poikkeuksena tästä ovat Shih Tzu -pennut, jotka pudottavat ensimmäisen karvansa). On myös syytä huomata, että kuten kaikkien pitkäkarvaisten rotujen kohdalla, jos haluat pitää niitä pitkään, ne on harjattava päivittäin, jotta ne eivät karvaannu.

Yorkshirenterrieri

Yorkshirenterrierit ovat Shih Tzusin tavoin kuuluisia pitkästä, pehmeästä turkistaan, joka kasvaa lattiaan asti. Niillä ei ole aluskarvaa, joten niiden turkki irtoaa hyvin vähän. Pidä turkki pitkänä ja vapaana, kuten hienoilla näyttelykoirilla, tai valitse pentuleikkaus, joka on siisti, puhdas ja helppo ylläpitää. Yorkit ovat reippaita, älykkäitä pikkuisia otuksia, joilla on pienestä koostaan huolimatta paljon persoonallisuutta.

Leave a Comment