5 älykkäintä koirarotua

ADVERTISEMENT

Koirasi on älykäs olipa se minkä rotuinen tahansa! Sillä, miten kohtelet lemmikkiäsi, on paljon merkitystä. Tapa, jolla hoidat karvaista ystävääsi, vaikuttaa sen älykkyyteen.

Koiranomistajat voivat tehdä paljon koiriensa älyllisten taitojen kehittämiseksi antamalla niille erilaisia tehtäviä. Kommunikoi lemmikkisi kanssa, jos haluat sen kasvavan älykkääksi ja terveeksi.

Australianpaimenkoira

Australianpaimenkoira on älykäs, aktiivinen ja ystävällinen. Sen tausta paimenkoirana on tehnyt tästä rodusta ahkeran työntekijän, joka kaipaa fyysistä aktiivisuutta ja henkisiä haasteita. Aussie oppii nopeasti ja etsii aina uusia haasteita. Nämä koirat on pidettävä kiireisinä työn parissa, tai ne saattavat kyllästyä ja turhautua. Koiraurheilu sopii tälle rodulle erinomaisesti.

Border Collie

Bordercolliea pidetään usein kaikista koirista älykkäimpänä ja koiramaailman ylisuorittajana. Alun perin paimenkoiraksi kasvatettu bordercollie pystyy suorittamaan lähes mitä tahansa työtä, jonka sille annat. Ne ovat erittäin energisiä, urheilullisia ja innokkaita, ja ne ovat aina valmiita oppimaan jotain uutta. Jos et pidä niitä jatkuvasti liikkeessä ja työssä, ne saattavat alkaa tehdä tuhojaan kotona.

Jackrussellinterrieri

Jackrussellinterrieri ja sen lähisukulainen parsonrussellinterrieri ovat pelottomia ja energisiä koiria, joilla on terävä mieli ja itsepäinen luonne. Energiansa ja älykkyytensä ansiosta nämä terrierit ovat erinomaisia koiraurheilulajeissa, kuten agilityssä. Niiden halu pysyä liikkeessä voi tehdä koulutuksesta aluksi haastavaa. Pidä ne kuitenkin motivoituneina palkkioiden avulla, ja huomaat, kuinka monta monimutkaista temppua nämä koirat voivat oppia.

Australialainen karjakoira

Tämä koira on australialaisen dingon ja Englannista tuodun blue merle -paimenkoiran erityinen risteytys. Se on täynnä energiaa oleva koira.
Ihmisen, joka haluaa omistaa tämän rodun, on oltava valmis pysymään aktiivisena ja elämään intensiivistä elämäntapaa. Keksi mielenkiintoisia leikkejä ja tehtäviä, joilla voit pitää lemmikkisi kunnossa.

Kultainennoutaja

Kultaisen noutajan kotimaa on Skotlanti. Se sai alkunsa 1860-luvun puolivälissä. Se on kahden koirarodun risteytys, jotka tunnetaan niiden metsästäjien tarvitsemista erityisominaisuuksista.
Se on erinomainen palveluskoira – ystävällinen ja upea otus, josta tulee ihana kumppani. On miellyttävää olla tekemisissä tämän rodun kanssa, sillä se on hyvin tottelevainen.

Leave a Comment