11 helpointa koirarotua hoidettavaksi

ADVERTISEMENT

Pienet koirat eivät ole kovin helppoja hoidettavia. Ota aikaa ja ota niistä selvää ennen kuin päätät hankkia ihanan lemmikin. Pienillä koirilla on suuret persoonallisuudet.

Ne voivat olla ärsyttäviä ja äänekkäitä. Ne voivat olla myös ystävällisiä ja söpöjä! Lue lisää saadaksesi lisätietoja pienistä koirista, joita ihmiset yleensä pitävät.

Pomeranian

Pienet rotukoirat voivat olla lempeät, lempeät ja suloiset. Yksi tällaisista esimerkeistä on pomeranialainen. Tämä rotu on äänekäs ja muistuttaa lapsia – yhtä leikkisä ja levoton kuin 5-vuotiaat! Jos perheessäsi on lapsi, pomeranialainen on loistava valinta. Jos päätät pitää pomeraniania, sinun on muistettava, että tämä koira vuodattaa paljon. Tämän rodun pitäminen allergisten lasten lähellä ei ole suositeltavaa.

Bostoninterrieri

Bostoninterrieri on ollut ihana perhekoira jo iät ja ajat. Bostoninterriereillä on vahvat siteet lapsiin. Tämän rodun pitämisen etuna on myös se, että bostoninterrierit eivät irtoa liikaa eivätkä tarvitse jatkuvaa hoitoa. Ylimääräisen karvan harjaaminen pois silloin tällöin on kaikki, mitä koira tarvitsee. Se, mitä et ehkä pidä tämäntyyppisistä koirista, on se, että bostoninterrierit rakastavat kalusteiden ja muiden esineiden mässäilyä. Välttääksesi tämän ongelman, pidä lemmikkisi saatavilla runsaasti puruleluja.

Kääpiösnautseri

Tavallisella terrierillä on verrattain aggressiivinen luonne. Minisnautseri on kuitenkin erilainen – tämä koira on utelias, iloinen ja leikkisä. Lemmikkisi haukkuu hyvin todennäköisesti jokaista vierasta ja ohikulkijaa. Jos tämä ei häiritse sinua, kääpiösnautseri on hyvä kumppani sinulle ja lapsillesi.

Kääpiövillakoira

Kääpiövillakoiraavoisi luonnehtia herkäksi roduksi. Nämä koirat ovat ujoja tuntemattomien ihmisten seurassa ja hyvin uskollisia omistajilleen. Puudelit ovat ystävällisiä lapsia kohtaan, eikä niiden pitäminen muiden lemmikkien kanssa aiheuta ongelmia. Jos haluat vaihtaa villakoirasi hiustenleikkausta, suosittelemme kokeilemaan Sporting-leikkeitä, englantilaista satulaa, Continental- tai Puppy-leikkeitä.

Yorkshire-terrieri

Yorkshirenterrierit (tunnetaan myös nimellä Yorkie) ovat uteliaita ja rohkeita. Tämä rotu on valmis ottamaan riskejä ja seikkailemaan. Yorkiella on suora, pitkä ja silkkinen turkki – leikkaa sitä rohkeasti ja kokeile erilaisia tyylejä. Yorkshirenterrierit tekevät sinut onnelliseksi, jos etsit rakastavaa kumppania ja söpöä sylikoiraa samassa.

Bichon Frise

Pörröinen pieni bichon frise on iloinen ja kiintymyksellinen koira, joka on erinomainen seuralainen. Se painaa keskimäärin noin 3-5 kg, joten useimmat ihmiset pystyvät käsittelemään tätä pientä rotua helposti. Bichonit ovat myös suhteellisen helppoja kouluttaa. Bichonia on hoidettava säännöllisesti, mutta muuten se on kohtuullisen vähän huoltoa vaativa. Monet bichonin omistajat vievät koiransa ammattimaiselle hoitajalle kuukauden tai kahden välein. Kohtuullinen päivittäinen liikunta riittää yleensä pitämään bichonin terveenä ja onnellisena, kunhan sillä on seuraa.

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier on rakastettu pentumainen spanieli, joka on hellä ja sopeutuvainen. Tämä pieni koira on usein onnellisin halatessaan omistajansa kanssa. Tämä rotu painaa tyypillisesti noin 5-8 kg, ja sitä on helppo käsitellä ja kouluttaa. Cavalierilla on jonkin verran hoitotarpeita, kuten säännöllinen karvojen harjaus, korvien puhdistus ja mahdollisesti satunnainen käynti parturissa. Kaiken kaikkiaan cavalierit ovat suosittuja niiden keskuudessa, jotka rakastavat pieniä seurakoiria, jotka sopivat hyvin asumiseen.

Ranskanbulldoggi

On lähes mahdotonta olla surullinen iloisen ranskankoiran seurassa. Ranskalaiset bulldogit kuuluvat kaikista koiraroduista iloisimpiin. Ne ovat pienikokoisia, lihaksikkaita ja aktiivisia koiria. Noin 8-12 kilon painoisina ne ovat kuitenkin vielä hyvin käsiteltäviä. Vaikka niillä on paljon energiaa, niiltä puuttuu yleensä kestävyyttä. Kohtuullinen päivittäinen liikunta riittää yleensä tälle rodulle. Niiden hoitotarpeet ovat suhteellisen vähäiset, mutta on syytä olla tietoinen terveysongelmista, kuten brakykefaalisesta oireyhtymästä ja erilaisista iho-ongelmista.

Maltalainen

Maltalainen on bichonin tavoin pienen valkoisen sylikoiran perikuva. Tämä rotu viettää mielellään aikaa omistajansa sylissä ja käy lyhyillä, helpoilla kävelylenkeillä. Myös sen hoitotarpeet ovat samanlaiset kuin bichonilla. Se tarvitsee säännöllisiä käyntejä ammattitaitoisella groomerilla, jotta rotu pysyy kunnossa. Maltalainen on myös kohtuullisen helppo kouluttaa. Vain 2-3 kg:n painonsa ansiosta tätä koiraa on helppo käsitellä. Voit jopa kantaa sitä laukussasi.

Shih Tzu

Shih tzu on toinen suosittu pieni koira. Rotu painaa 4-7 kg, ja sitä on helppo käsitellä. Vaikka shih tzu on hieman itsepäinen, suurin osa koirista voidaan kouluttaa ilman suurempia ongelmia. Päivittäiset kävelylenkit ja säännöllinen hoito ovat tälle rodulle tärkeitä. Shih tzu on jonkin verran altis iho-ongelmille ja brakykefaaliselle oireyhtymälle, mutta vähemmän kuin ranskanbulldoggi.

Pembroke Welsh Corgi

Jos haluat pienen tai keskikokoisen koiran, josta tulee loistava kumppani, corgi saattaa olla sinua varten. Tämä rotu painaa 10-13 kg, ja se on silti riittävän pieni, jotta useimmat ihmiset voivat käsitellä sitä. Corgit ovat älykkäitä ja melko helppoja kouluttaa. Ne ovat myös varsin suloisia lyhyine jalkoineen. Koska corgit ovat luonteeltaan paimenkoiria, ne tarvitsevat rutiininomaista liikuntaa, mutta päivittäiset kävelylenkit riittävät. Corgi tarvitsee vain vähän hoitoa, mikä on suuri etu.

Leave a Comment